SYSTEEMTRAUMA

Systeemtrauma ontstaat door een (reeks) gebeurtenis(sen) of door aanhoudende stresserende omstandigheden die een overweldigend effect hebben op een groep, familie, organisatie en/of gemeenschap ten koste van het vermogen om gebalanceerd te blijven functioneren op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel vlak.

Systeemtrauma  manifesteert zich in het relationele weefsel van groepen. Zo kan het effect van een reorganisatie of een opeenstapeling van veranderingen zo vernietigend zijn dat het de organisatie als een sluipend gif immobiliseert.

 

Je kan bij mij terecht voor

  • Individuele coaching

  • Team en organisatieontwikkeling: ik werk als executive, team- en/of organisatiecoach. Ik fungeer zowel als klankbord, inspirator of gids. Ik wissel van rol op basis van wat nodig is in het proces: trainer, facilitator, opsteller, ritueelbegeleider...

  • Ondersteuning na schokkende gebeurtenissen (o.a. in samenwerking met PULSO)

Bijkomende informatie

Trauma in organisaties biedt je een brede kijk op het vooralsnog onontgonnen terrein van systeemtrauma. Het boek is verkozen tot Boek van het Jaar door de beroepsvereniging van organisatiekundigen en -adviseurs (OOA). Ook te verkrijgen in een Engelstalig e-boek.